Tražiš posao? Saznaj kako se istaknuti u masi prijava za posao.

Isto kao i ti, svatko se na razgovoru za posao želi pokazati u najboljem svjetlu.

Kako uspjeti u tome? Svi postavljaju danas isto pitanje

Danas? Vrlo teško. Pogotovo jer i tvoja susjeda, majka ili osnovnoškolski prijatelj iz A razreda traže posao. Možda im se tu i tamo posreći pokoji freelancing, no to je to.  

I kako onda napraviti životopis koji neće biti suhoparan i bezličan? A kako tek otići iz razgovora za posao potpuno kul i zapamćen?

Na žalost, ne postoji univerzalan odgovor. Da postoji, svi bi briljirali (blistali, isticali se) i nitko ne bi čitao ovaj blog :-P.

Da ti pomognemo u svoj toj muci, otkrit ćemo ti par tajnih sastojka pomoću kojih ćeš na šarolikom švedskom stolu postati neodoljiva poslastica koju će svi htjeti samo za sebe.

Pa krenimo redom.

 

Napiši odličan CV (životopis)!

 

Ljeto je. Moraš SAMO napisati diplomski. Što dalje?

 

Za sada na more. To je dovoljno planiranja za budućnost, zar ne?

Za sada još ne razbijaš glavu o tome, ali uskoro hoćeš.

I onda će te uhvatiti panika. Da ti skratimo muke, prva stvar kojom ćeš nas pridobiti (i ostale sličnima nama, ali samo ako su dovoljno kul i otkačeni kao mi), je tvoj CV!

Kako smo mi agencija za digitalni marketing jako ćemo cijeniti ako nam pošalješ svoj, Životopis u Europassu. Zašto Europass? Pa jer je forma već opće poznata i pomoći ćeš nam da se lakše snađemo kada ćemo ga čitati. Nemoj  biti lijen i uz svoj Životopis nam pošalji radove koji si dodatno radio i istakni već na početku svoju kreativnost. Cijenit ćemo je!

Mi cijenimo kreativnost, znanje i programske jezike, a to su neki od prvih koraka kojima ćeš nas osvojiti. Ne moraš imati sva znanja! Jedno od ovih navedenih jako ćemo cijeniti! Ako su ti radovi drugačiji i zanimljivi, odvratit će nam pažnju!

 

Nisi bio u radnom odnosu i nemaš iskustva? Što napisati u životopis tada?

 

Ako si uz studiranje i volontirao/la i imao izvannastavne aktivnosti, zašto bi šutio/la o tome?

Istakni ih!

Rado ćemo čitati o njima, a još ćemo radije i razgovarati o njima na razgovoru za posao 🙂

Zanima nas sve! Zanimaš nas ti, tvoj kućni ljubimac, broj cipele koju nosiš i tvoj dodatni rad! Bilo kojeg poslodavca da pitaš reći će ti isto. Faks nije samo studiranje. Faks je nešto više!

Ako studiraš primjerice Ekonomiju i baš voliš marketing… dokaži nam svoju strast za marketingom!

Ako studiraš IT, dokaži nam koliko si strastven/na po tom pitanju.

Završavaš li ekonomiju ili IT samo kako bi se s leđa riješio/la napornih roditelja ili studiraš jer u budućnosti želiš napraviti nešto svojega? Na primjer, razviti neku igricu ili pak možda aplikaciju?

Koja si ti osoba? Osoba A koja samo studira bez ikakvih dodatnih aktivnosti ili B osoba koja uz svoj studij radi na projektima i volontira kako bi dobila praktično znanje o onome što nauči na faksu?

Mi bi na razgovoru za posao više voljeli vidjeti osobu B.

 

Simpatičnost i iskrenost najbolje prolaze na razgovoru za posao

 

Da ne pričamo samo o izvannastavnim aktivnostima, postoji još dodatnih pluseva koje možeš zaraditi. Najprije, na razgovorima za posao, veoma se cijeni iskrenost i simpatičnost.

To je ipak prvi dojam. Bitan je svakom. Naravno, nije od presudne važnosti, ali bitno je da se uklapaš u ekipu koja već radi u poduzeću.

Tijekom intervjua dokaži svoj integritet. Dokaži da si osoba od povjerenja. Kako? Pričaj nam o svojim ciljevima, kako se želiš razvijati, koje su ti ambicije…

Nama su ove stvari veoma zanimljive i pozorno ćemo te slušati.  Slobodno pričaj o svojim propuštenim prilikama i greškama koje si radio.

Ako ih imaš, znat ćemo da si i naučio/la nešto iz njih. Jesi li ih uspio/la riješiti? Kako? Pričaj!

Imaš osobine mladog lidera? Koje osobine uopće smatraš liderskima?

Tražimo ambiciozne ljude kojima nije san snova raditi jedno te isto. Sjediti u uredu i klikati mišem svakih pola sata.

NE! Mi želimo one koji su voljni učiti i napredovati.

Idealno, zar ne?

Dokaži nam da si ti upravo takav/a! Ako si se našao/la u situaciji u kojoj si bio voditelj nekog projekta, pričaj nam o njoj. Kakva je to situacija bila, kako si vodio/la svoj tim, koji su to zadaci bili koje je tvoj tim morao izvršavati! Ako se nisi našao o toj situaciji a volio/la bi, kaži nam što smatraš da su kvalitete dobrog lidera i tko zapravo jest dobar lider!

Jedno je važno. Budi svoj, pričaj o sebi i dokaži se! Nitko drugi neće umjesto tebe!

Što kaže ekipa koja radi kod nas?

Dorian Petrić

Dorian Petrić

CPC stručnjak

“Smatram da u opuštenoj atmosferi i timskom radu kao što je to u Arboni slučaj, nijedan zadatak nije težak! Zadaci postaju sve zanimljiviji 🙂 Arbona je okruženje sa izazovnim projektima i vrlo dinamičnim radom u kojem svakodnevno stječeš nova znanja i iskustva.”

Monika Bunić Eršetić

Monika Bunić Eršetić

CPC stručnjak

“Dinamični su i kreativni radni zadaci, svaki dan je drugačiji i svaki dan naučiš nešto novo! Uz to tu je i cool ekipa uz koju ti nikad ne može biti dosadno!

Tea Brezovec

Tea Brezovec

CPC stručnjak

“Zašto odabrati Arbonu? Jer nikada nije dosadno! Nisi zalijepljen za jedan te isti posao i uvijek te očekuje nešto novog! Ovdje samo učiš i pomičeš granice sve više i više! Jesi li spreman za ovakvo iskustvo?”

Zašto arbona?

Brojni certifikati koje smo stekli, a i zadovoljstvo naših klijenata dokazuju kvalitetu i profesionalnost našeg rada.

Uz dozu profesionalnosti dolazi naravno, doza zabave, humora i opuštene atmosfere rada. Kod nas su zaposleni mladi talenti i stručnjaci, a prosjek godina nam je 26.

Arbona d.o.o.