Što Sve Mora Sadržavati Jedan CV!

Već smo u prošlom blogu pisali da cijenimo Životopis ili danas popularno zvan CV u obliku Europass forme.

Sad kad nam je poznat prikladan dizajn Životopisa, važno je istaknuti informacije koje on mora sadržavati.

Prvi su, naravno, osobni podaci. Svima je jasno što su osobni podaci, pa se ovdje baš i nemamo potrebu previše zadržavati. Kod pisanja osobnih podataka, vodi računa da budu točni.

Nastao bi pravi neugodnjak kada bi poslodavcu ostavio broj mobitela od mame, pa da je zove na razgovor za posao 😀


Stupanj obrazovanja, iskustvo i fakultet koji si završio

 

Jesi li se na faksu trgao za ocjene?

Odlično!

Ili?

Nažalost, moramo te spustiti na zemlju, jer ama baš nikog ne diraju tvoje ocjene. Nijedan te poslodavac neće tražiti da mu pošalješ ispis ocjena. Bitnije nam je koliko toga je ostalo u tvojoj glavi i koliko toga znaš uopće iskoristiti! Aha, da… I diploma ne bi naštetila 🙂

Što se tiče iskustva,  za nas postoji:

    1. Poslovno iskustvo. Prije nas si već radio u barem jednoj firmi i već znaš kako stvari otprilike funkcioniraju i što su tvoji zadaci.
    2. Volontiranje, studentski rad. Kod studenata, iskustvo gledamo na malo drugačiji način.  Volontirao si? Bio uključen u projekte na faksu? Ako je odgovor DA, piši to sve pod svoje iskustvo!  Rado ćemo pročitati.

Važno je istaknuti svaki tečaj koji si završio. Zašto? Pa jer ćemo tako znati da ulažeš u sebe i da želiš poboljšati svoje vještine. To je pravi dokaz da si marljiv i uporan!

Dobio si neka priznanja ili nagrade? Bilo da je riječ o nagradama na faksu ili volonterskim, vrijednost je jednaka. Istakni ih u životopisu i imat ćeš pluseve prilikom zapošljavanja.

Kaže se…koliko jezika poznaješ toliko vrijediš! Sada je na tebi red da popišeš sve te jezike u svom Životopisu! Nebitno radi li se o programskim ili stranim jezicima.

 

Životopis se piše obrnutim kronološkim redoslijedom

 

Pitaš se što to znači?

Piši najprije o iskustvu i projektima koje si nedavno radio, a tek onda na red dolaze oni projekti koje si radio mnogo prije, primjerice prije godinu dana.

Na kraju svega nemoj zaboraviti staviti sliku u Životopis!

Životopis je odraz tebe i svega što si radio do sada u životu! Na taj način mu i pristupi.

Prilikom pisanja Životopisa, zapitaj se: “Zašto bi baš ja morao dobiti priliku za intervju u Arboni?” Ako ćeš biti zadovoljan odgovorom čitajući svoj životopis, bit će zadovoljan i bilo koji poslodavac.

Sretno s pisanjem!

Što kaže ekipa koja radi kod nas?

Dorian Petrić

Dorian Petrić

CPC stručnjak

“Smatram da u opuštenoj atmosferi i timskom radu kao što je to u Arboni slučaj, nijedan zadatak nije težak! Zadaci postaju sve zanimljiviji 🙂 Arbona je okruženje sa izazovnim projektima i vrlo dinamičnim radom u kojem svakodnevno stječeš nova znanja i iskustva.”

Monika Bunić Eršetić

Monika Bunić Eršetić

CPC stručnjak

“Dinamični su i kreativni radni zadaci, svaki dan je drugačiji i svaki dan naučiš nešto novo! Uz to tu je i cool ekipa uz koju ti nikad ne može biti dosadno!

Tea Brezovec

Tea Brezovec

CPC stručnjak

“Zašto odabrati Arbonu? Jer nikada nije dosadno! Nisi zalijepljen za jedan te isti posao i uvijek te očekuje nešto novog! Ovdje samo učiš i pomičeš granice sve više i više! Jesi li spreman za ovakvo iskustvo?”

Zašto arbona?

Brojni certifikati koje smo stekli, a i zadovoljstvo naših klijenata dokazuju kvalitetu i profesionalnost našeg rada. Uz dozu profesionalnosti dolazi naravno, doza zabave, humora i opuštene atmosfere rada. Kod nas su zaposleni mladi talenti i stručnjaci, a prosjek godina nam je 26.

Arbona d.o.o.