Iskustva Arbona praktikanata

 

Nikolina, Martin i Sandi su svoju stručnu praksu odlučili obaviti u Arboni. U našim varaždinskim uredima već su neko vrijeme, uvukli su nam se pod kožu, a praksa se polako bliži svom kraju. Tom smo prilikom s njima napravili jedan mini-intervju.

Kako im prolazi vrijeme u Arboni, što su sve radili i kako je ova praksa utjecala na njihove poslovne planove… – sve su nam to otkrili.

Ako i ti razmišljaš o stručnoj praksi, a zanima te ovo što radimo, svakako pročitaj njihove dojmove i donesi najbolju odluku. 

Neki od njih nastavit će s nama u prvoj postavi. Drugi nastavljaju svoje formalno obrazovanje bogatiji za hrpu praktičnih znanja. No, ono što je najvažnije – svi su zadovoljni svojim iskustvom u Arboni i svima preporučuju istu avanturu.

Već ste neko vrijeme s nama. Prolazi li vrijeme u uredu brzo ili jedva čekate kraj?

Nikolina: Uz kreativne zadatke i dinamičan tim, vrijeme u Arboni leti.

Martin: Vrijeme u Arboni prolazi vrlo brzo zahvaljujući zanimljivim zadacima i odličnoj atmosferi.

Sandi: Vrijeme u uredu prolazi brzo jer je atmosfera i ekipa super i zabavna.

Što ste radili na praksi, kakvi zadaci su bili pred vama? Jeste li zadovoljni atmosferom u uredu?

Nikolina: Moji zadaci su bili kreativni. Osmišljavala sam dizajn bannera, izrađivala razne vizuale za Facebook i Instagram objave, infografike i e-book-ove, dizajnirala landing stranice i newslettere, te sam naučila puno zanimljivih stvari što se tiče digitalnog dizajna i marketinga. Atmosfera u uredu je odlična. Svaki zadatak je puno lakši uz ljude iz Arbone. Svatko je spreman pomoći i što je najbitnije, u uredu nikad nije dosadno.

Martin: Moji zadaci su nekad bili zahtjevni, ali uvijek zanimljivi. Pisao sam meta opise i opise kategorija za različite web stranice, povezivao sam stranice različitih jezika na istom web sjedištu pomoću hreflang taga, provodio različite analize web stranica (SEO analiza, analiza korisničkog sučelja, UX analiza).

Pisao sam prijedloge kako optimizirati web stranice ili ih učiniti boljima. Također sam imao priliku direktno uređivati sadržaj nekih web stranica koristeći WordPress. Ponekad se činilo kao da ima puno toga za raditi, ali uz fantastičnu atmosferu u uredu i pomoć kad je god ona zatrebala zadatke je bilo puno lakše odraditi.

Sandi: Zadaci koji su bili postavljeni pred mene bili su izazovni i zanimljivi. Zadaci su obuhvaćali vođenje kampanja na društvenim mrežama, kreiranje Google Ads kampanja, pisanje razno raznih meta tagova, opisa kategorija proizvoda i samih proizvoda i još mnogo drugih. Atmosfera u uredu je upravo onako kako bi trebalo biti u svakom uredu, ozbiljna kada je to potrebno, a s druge strane opuštena uz određenu dozu humora.

Koji dio prakse vam je bio najzanimljiviji? Jeste li s nečim imali problema?

Nikolina: Na praksi mi je najzanimljivije to što nisam bila fokusirana samo na jedno te isto, nego sam naučila puno zanimljivih stvari i stalno su ispred mene bili drugačiji zadaci i izazovi. Problema nije bilo, a ako sam u nečem zapela, uvijek mi je netko pristupio u pomoć i pokazao mi kako mogu na brži i lakši način nešto napraviti.

Martin: Najzanimljiviji dio prakse bile su analize web stranica. Svaka je bila drugačija i zahtijevala je novi i unikatni pristup. Također mi se svidjelo susresti se i proučiti mnoge greške i dobra rješenja u raznim područjima multimedije što će mi sigurno biti od koristi u budućnosti.

Sandi: Najzanimljivije od svega bio je rad u Facebook Ads Manageru i vođenje kampanja na društvenim mrežama. S obzirom na to da sam se s nekim stvarima susretao po prvi put, bilo je malih problema, ali ekipa oko mene je uvijek bila spremna pomoći tako da nije bilo teško.

Kako je praksa u Arboni utjecala na planove za vaše karijere? Znate li sada čime se želite profesionalno baviti?

Nikolina: Ovih nekoliko mjeseci prakse u Arboni pokazali su mi da se svaki dan uči nešto novo, te da se na kreativan i zabavan način može graditi daljnja karijera. Sada znam da se u budućnosti stvarno želim baviti nekom granom dizajna, u profesionalnom i kreativnom okružju, kakvo je to i u Arboni.

Martin: Imao sam planove baviti se web developmentom ranije, ali iskustva koja sam stekao u Arboni su mi sigurno promijenila planove. Naučio sam mnogo o SEO-u i uz to stečeno znanje te predznanje od ranije sada želim postati SEO analitičar.

Sandi: Praksa u Arboni imala je veliki utjecaj na moje planove vezane za budućnost, pogotovo u poslovnom smislu jer mi je omogućila da kreiram viziju kakvo radno okruženje bi htio i također čime bih se htio baviti u budućnosti.

Što nakon prakse?

Nikolina: Nakon prakse dalje ću nastaviti svoje obrazovanje na diplomskom studiju.

Martin: Nakon prakse ću upisati diplomski studij, ali se nadam da ću uz studij moći nastaviti svoj rad u Arboni.

Sandi: Nakon prakse nastavak rada u Arboni.

Za kraj, što biste poručili studentima koji se žele prijaviti na praksu u Arboni?

Nikolina: Svakom studentu koji stvarno želi nešto naučiti, preporučila bih da se prijavi ovdje na praksu. Uz ovakav stručan i kreativan tim ljudi, uz dozu zabave i ozbiljnosti, naučit će mnogo novih i zanimljivih stvari te će sigurno napredovati u svojoj karijeri.

Martin: Ako studenti žele naučiti nešto novo i iskusiti kako je to raditi u svom području, onda definitivno preporučujem praksu u Arboni. Ovdje je stvarno moguće napredovati, steći radno iskustvo i naučiti mnogo novih stvari.

Sandi: Studentima koji se žele prijaviti na praksu u Arbonu bih samo rekao da bolje mjesto za obavljanje prakse ne mogu odabrati. Osim toga što će puno naučiti, način na koji će to naučiti bit će bez nekog velikog stresa i zabavan uz dobru ekipu.

Ako i ti želiš ECTS bodove za praksu skupiti u agenciji za digitalni marketing, dođi kod nas. Čekamo te! 😀

Hajde, prijavi se.

Zašto arbona?

Brojni certifikati koje smo stekli, a i zadovoljstvo naših klijenata dokazuju kvalitetu i profesionalnost našeg rada. Uz dozu profesionalnosti dolazi naravno, doza zabave, humora i opuštene atmosfere rada. Kod nas su zaposleni mladi talenti i stručnjaci, a prosjek godina nam je 26.

Arbona d.o.o.