5.6.2019. | Dan otvorenih vrata u Arboni

Prošli smo tjedan, točnije u srijedu, organizirali Dan otvorenih vrata u našim uredima u Varaždinu.

Prije nego vam ispričamo kako je događaj izgledao i kako nam je bilo, idemo na sam početak, odnosno organizaciju i promociju ovakvog događaja.

Kod same promocije pomogli su nam prijateljski fakulteti: Sveučilište Sjever, Fakultet organizacije i informatike te Međimursko veleučilište u Čakovcu i zato im hvala. Oni su na svojim službenim kanalima komunicirali ovaj događaj i tako nam pomogli doći do ciljane publike (nije da ih naši pametni oglasi ionako ne bi pronašli, ali…).

U slučaju da vi niste bili dio ciljane skupine i oglasi vas nisu “pogodili” evo kako su oni izgledali:

Za početak: dočekali smo naše goste ispred zgrade

S obzirom na to da je planirani početak programa bio u 11h nešto prije je ekipa i počela stizati. Odgovornost na nivou! Neki su dolazili u skupinama, drugi u parovima ili samostalno. Već tada, dok smo nekako spontano formirali krug počela su pitanja:

Koliko vas ovdje radi?

Koje su vaše glavne usluge?

Je l’ se mi znamo odnekud? 

Gosti su bili nestrpljivi i nije bilo razloga više čekati. U skupinama smo se dizalom popeli na 4. kat gdje nas je u konferencijskoj čekao Dario sa zanimljivom prezentacijom o počecima Arbone, klijentima, uslugama, organizacijskoj kulturi i jednom zanimljivom case studyu kako bi ekipi pokazali što mi to točno radimo za naše partnere.

Nakon uvodne prezentacije, “razgledavanje” ureda

Uredi su podijeljeni funkcijski pa imamo:

  1. SEO/Analytics ured
  2. Google Ads/PPC ured
  3. Upravljanje odnosima s klijentima/Vođenje projekata ured
  4. Kreativa/Dizajn ured

Urede smo označili brojevima, ali u binarnom sustavu, čisto da se ne opuste previše. 😛

Jedan dio ekipe smo poslali kod Nikole da ih upozna s ostatkom SEO tima i dnevnim aktivnostima jednog SEO nindže. Druga skupine je prošetala do PPC ureda gdje ih je dočekala Monika. Ona ih je upoznala s ovim najbrojnijim uredom u Varaždinu, njihovim zadacima te im je otkrila kako je došla u svijet digitalnog marketinga. I to sve ni manje ni više, već u svega 10-ak minuta. Taman dovoljno da ih zainteresira kako bi kasnije imali hrpu pitanja na koja smo rado odgovorili kroz neformalno druženje.

Nakon što bi razgledali jedan ured, odveli bi ih do drugog i tako sve do kraja, odnosno kreativnog ureda, gdje im je Tea predstavila ekipu, zaduženja i sisteme nagrađivanja. Prije ulaska u ured gdje nastaju vizuali, grafike i ovaj blog imali su i kratko druženje s voditeljima projekata u njihovom uredu.

Kako je pokazala anketa koju je ekipa ispunila nakon završetka, najzanimljiviji su im bili PPC i SEO ured, a nešto manje kreativni i ured iz kojeg se upravlja projektima.

Za kraj: neformalno druženje, lounge glazba i FAQ

Kratke i zanimljive prezentacije ureda ostavile su mjesta pitanjima pa smo na sve njih odgovorili na samom kraju. Jednom kada su uspjeli stvoriti nekakvu sliku o digitalnom marketingu i Arboni, bit će im jednostavnije postavljati pitanja, mislili smo. I nismo bili u krivu.  

Imali su pitanja za svakog i nadamo se kako smo im uspješno odgovorili na sve njih. 

Sudeći prema odgovorima na onu istu anketu, najveća zamjerka je bila to što je nestalo Senzacije 🙁

Hvala Valentina, Antonio, Simona, Ivan, Filip, Viktor, Robert, Ela, Lidija, Marin, Dorotea, Lana i Tomislav! Vidimo se nekom drugom prigodom.

Zašto arbona?

Brojni certifikati koje smo stekli, a i zadovoljstvo naših klijenata dokazuju kvalitetu i profesionalnost našeg rada. Uz dozu profesionalnosti dolazi naravno, doza zabave, humora i opuštene atmosfere rada. Kod nas su zaposleni mladi talenti i stručnjaci, a prosjek godina nam je 26.

Arbona d.o.o.